arrow-up
Roulette77

Free

online

Support UkraineSupport Ukraine

Най-добрите стратегии за рулетка и как да ги използвате

Играта на рулетка е една от най-вълнуващите игри, тъй като има хиляди вариации, които можете да използвате. Макар и играта, често да се нарича „игра на шанс,“ много професионални играчи и ентусиасти отдават голяма част от живота си да анализират играта и да търсят начини да са по-успешни, когато играят рулетка.

Днес има десетки, ако не и стотици добри книги, статии, публично достъпни статистики и други полезни материали свързани с играта, които ще ви позволят да подобрите играта си и да използвате най-добрата стратегия в играта.

Тъй като ние самите сме професионални играчи ние вече сме се изучили на много от най-познатите и смислени тактики. Ние успяхме да подредим всички познати тактики и да ги оценим. Нека разгледаме основите типове стратегии и какво може да очаквате от тях. Всяка стратегия има своите предимства и слабости.

Cъдържание

Класиране на стратегията

Нашият екип на Roulette 77 направи списък с най-популярните стратегии, които помагат на играчите да подобрят играта си и да се забавляват в процеса. Ние сме изредили както най-ефикасните, така и не толкова стратегии. Списъкът ни е разделен на два основни типа рулетка, т.е. прогресивни и непрогресивни. Нека да видим.

Класиране на стратегията

Прогресивни стратегии

Има два вида системи, когато играете – т.нар. прогресивни и непрогресивни. Единствената разлика между тях е начинът, по който слагате своите залози. Прогресивните стратегии предполагат, че ще нагаждате залозите си според резултатът от залога. Това се прави с целта да спечелите повече.

За да ви стане по-ясно какво са прогресивните системи, всъщност, ние предлагаме да направим ревю на няколко подобни системи, които много бързо ще ви изяснят нещата.

Прогресивни стратегии

Системата „ Мартингейл“

Системата Мартингейл е най-използваната система в казината по цял свят, тъй като много хора я намират за най-простата а и най-ефикасната. Системата е разработена през 18-ти век във Франция и първо се е използвала за игри с монети.

Тъй като рулетката ви дава почти 50% шанс да спечелите, Мартингейл предполага, че това може да ви е от полза. Идеята на системата е просто и очаква от вас да направите минимален залог. Всеки път, когато загубите ще удвоявате залога си. Когато спечелите ще се връщате или ще продължавате с обикновен залог.

Идеята е наистина много проста. Нека ви преведем как би изглеждала Мартингейл в действие:

Системата „ Мартингейл“
 1. Намерете маса с ниски начални залози и високи крайни залози
 2. Сложете един лев на червените или черните номера
 3. Ако спечелите, просто сложете нов залог
 4. Ако загубите, просто сложете два лева
 5. Продължавайте да удвоявате след всяка загуба, докато не спечелите
 6. Върнете се към началния залог
Предимства
 • Винаги ще печелите, освен ако не ударите лимита на масата
 • Ще си връщате всякакви потенциални загуби
 • Страхотна за онлайн казина
Недостатъци
 • Казината слагат лимити на максималните залози
 • Може да изхабите бързо банката си
 • Колкото повече играете, толкова по-неефективна става системата

Въпреки всичко това, Мартингейл все още се смята като най-сполучливата система налична за играчите по казината в света. Това се дължи най-вече на факта, че много играчи, които не разбират нищо от системата веднага я схващат. Освен това, системата ви позволява винаги да изкарате поне малка печалба, макар че наистина трябва да се заредите и с известна доза търпение.

„Обърнатата Мартингейл“ система

Обърнатата Мартингейл е почти като класическата система. Само че тук, ще играете на принципа на „понякога има загуби, понякога има победи.“ Т.е., системата предполага, че загубите и победите ще се редуват, та затова е хубаво да се възползвате максимално от своите победи.

На математическо ниво, системата е валидна и е толкова сполучлива колкото обикновената Мартингейл. Разбира се тук има психологически фактор, а и все пак ще ви трябва късмет. Тази система се води малко по-агресивна от традиционния Мартингейл.

Ако пък вие е страх да продължавате да удвоявате постоянно, просто използвайте т.нар. „ Мартингейл в Три Стъпки,“ в който ще се върнете към базовия си залог след три успешни победи.

„Обърнатата Мартингейл“ система

Та основната разлика тук е, че класическата система Мартингейл ви казва - залагай, докато загубиш. Възвърни загубата си и продължи отново. От друга страна, обърнатата ситема пък ви казва, че по-скоро трябва да следвате “ритъма на играта.” И двете стратегии имат своето математическо обоснование, но обикновения Мартингейл е, като че ли по-лесен за разбиране.

Системата “Д‘Аламбер“

Още една позната система на математиците и играчите на рулетка е „ Д‘Аламбер,“ която е кръстена на математика от 18-ти век Рон Д‘Аламбер. Основната разлика между тази стратегия, и да речем Мартингейл, е че тук залозите далеч не са толкова агресивни. В тази стратегия вие не искате да удвоявате залозите си. Вместо това, ще разчитате на „плоска прогресия.“

Ето какво очаква от вас стратегията. Изберете една единица, с която ще увеличавате и намалявате залога си, например един лев, и просто намалявайте или увеличавайте залога си след всеки рунд.

Системата “Д‘Аламбер“
 1. Намерете маса с подходящите залози и сложете, да кажем, пет лева
 2. Заложете пет лева и ако спечелите намалете с един лев, т.е. заложете четири лева
 3. Ако загубите, увеличете залога си с един лев, т.е. от шест лева, ако първият ви рунд е загуба
Предимства
 • Отличен за по-малки банки
 • По-сигурна стратегия от Мартингейл
 • Доста лесна за научаване
Недостатъци
 • Няма високи дивиденти
 • Отнема по-дълго време от Мартингейл

Системата “Лабушер“

Методът на Лабушер е кръстен на създателя си, Хенри Лабушер, който е английски политик и доста отдаден комарджия. Системата всъщност изглежда доста объркваща на пръв поглед – което се дължи на политическата кариера на Лабушер – но пък е доста лесна и интересна. Всъщност, в тази система няма нищо, което да е толкова трудно. Хайде да видим как работи на практика:

Системата “Лабушер“
 1. Измислете сума, която искате да спечелите – 10 лева да кажем
 2. Разбийте сумата на няколко залога от по един или повече лева, например 1-2-1-4-1-1
 3. Сега, поставете залог като комбинирате най-левия и най-десния залог, т.е. 1+1 за два лева
 4. Ако спечелите, зачеркнете крайните номера и продължете като съберете 2+1, които ще са ви новите крайни номера
 5. Ако загубите, просто добавете залога, което сте сложили, т.е. два лева, към най-дясната страна на числата, т.е. 1-2-1-4-1-1-2
 6. Идеята тук е просто да зачеркнете всички числа преди да свършите да играете.
Предимства
 • Повечето от вашите игри ще бъдат доходоносни
 • Ще се чувствате, че правите прогрес
 • Интересна стратегия и доста различна
 • Не е нужно да залагате с нея само на външните полета
Недостатъци
 • Понякога залозите могат да станат твърде големи, ако се натрупат загуби

Като повечето системи, които покрихме досега – прогресивният метод е водещ в начина, по който ще сложите важите залози. Макар да можете да си позволите и вътрешни залози, ние препоръчваме да се придържате към външните залози предимно.

Системата „Фибоначи“

Системата Фибоначи е базирана на едноименния математик Леонардо Писано, известен още като Фибоначи. Той е измислил поредица от числа, в която, числото е сумата на предходните две. Това е създало интересна последователност, която всъщност изглежда по този начин: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 и т.н. Та, тази последователност се използва като прогресивна стратегия за залози – нека погледнем.

Системата „Фибоначи“
 1. Поставете залог, за предпочитание минималния възможен залог (един лев)
 2. Ако загубите, сложете пак един лев – трябва да направим поне два залога, за да започнем последователността
 3. Ако загубите, просто съберете последните си два залога, т.е. един лев + един лев и сложете два лева
 4. Ако загубите отново, просто заложете сумата на предходните два, т.е. 2+1, т.е. три лева
 5. Ако пък вместо това спечелите, тогава просто се връщате един номер назад, т.е. един лев
Предимства
 • Интересна система, която ви потапя в атмосферата
 • Добра за малки печалби и къси сесии
 • Простичка за разбиране
Недостатъци
 • Доста трудна, ако натрупате загуби
 • Не е доходоносна, колкото повече играете

Последователността от числа на Фибоначи е определено нещо, което заинтригува както учени, така и комарджии. Ако искате да направите следващата си сесия по-сполучлива и доходоносна – използвайте тази система. Тази система се харесва на доста хора, които обичат математиката или са запознати с модела на Фибоначи в природата и животът. Оказва се, че числата на Фибоначи са често срещан феномен и извън рулетката.

Непрогресивни системи

Непрогресивните системи за залагания се основават върху много прост принцип – тук залозите нито растат, нито намаляват, което ги прави доста достъпни и интересни сами по себе си. Разбира се, системите понякога са намерени за скучновати, но това далеч не е така.

Стратегията на „Джеймс Бонд“

Стратегията на Джеймс Бонд е базирана върху фиктивният герой известен още като агент 007, който обича играта на рулетка. Стратегията която носи неговото име е създадена от математици и фенове на агента. Всъщност, цялата стратегия се свежда до някакво последователности, които са лесни за изпълнение:

 1. Сложете 14 лева на номерата от 19 до 36
 2. Сложете пет лева на номерата от 13 до 18
 3. Сложете един лев на залога „застраховка“

Това е цялата система. Защо? Нека да погледнем първо резултатите преди да видим какво се случва всъщност, когато ползвате тази система. Ако спечелите, печелите:

 1. Осем лева печалба ако рулетката падне на 19-36
 2. Десет лева печалба ако топката падне на 13-18
 3. Ще спечелите 16 лева ако топката падне на 0
 4. Ще загубите 20 лева ако топката падне на 1-12

Вижте, тази стратегия е по-скоро за тръпката отколкото да ви даде някакво измеримо предимство над казиното. Ако се окажете големи късметлии, ще спечелите няколко бързи рунда и след това ще може да ползвате парите си, за да играете с по-сигурни стратегии. Важно да е запомните, че стратегията „Джеймс Бонд“ няма да ви даде някакво невероятно предимство над казиното. От добрата страна пък, няма защо да се тревожите за някакви сложни компоненти към стратегията – всичко е доста достъпно.

Стратегията на „ Предобедните Колелета“

Тази стратегия всъщност не е точно начин да залагате, т.е. не е система, която се крепи във факти или математика. По-скоро, това е т.нар. „ gambler’s fallacy,” което означава „комарджийската самоизмама.“ Според някой комарджии, много от колелета за рулетка, които се използват в повечето казина с годините почват да бъдат „предубедени.“ Т.е. някои номера ще излизат повече на рулетката от други.

Да намерите такива колелета е трудно. Ако едно казино е добро, то ще плаща много за поддръжката, за да е сигурно, че такива проблеми не съществуват. Само, че историята познава комарджии като Йозеф Ягер и Били Уолтърс, които натрупват богатства точно по този начин.

Според нас, тази стратегия наистина е интересна, но определено ще ви отнеме време да намерите такова колело. Трябва да тествате най-вероятно стотици залози и да имате добро разбиране от статистически вероятности

Други полезни препоръки за рулетка

Разбира се това да играете рулетка не винаги се свежда до сложни системи, които ви отнемат време да разучите и все пак носят някакъв риск. Даже напротив, има малки неща, които може да научите доста бързо и да ги приложите във вашата ежедневна игра. Така ще може да подобрите играта си сравнително бързо и адекватно. Ето няколко предложения, които всъщност ще ви помогнат да напреднете с играта си, като минимизирате риска и научите полезни съвети, които ще ви помогнат.

 1. Играйте рулетка само с една нула Да, има доста интересни версии на играта, но знаете ли, че с всяка 0, която добавяте към колелото всъщност променяте шансовете си да спечелите? Всяка нова 0 увеличава т.нар. предимство на къщата, или казиното. С други смисъл една 0 винаги е по-добре от две нули и именно затова игри като Френска или Европейска рулетка са по-добри. Няма значение колко много някой ви препоръчва Американска рулетка, например. Винаги играйте на колела само с една рулетка – за твое добро е.
 2. Пробвайте различни стратегии Има много силен аргумент за това защо трябва да пробвате различни стратегии. Да кажем най-просто така. Една стратегия може да ви доскучае, но и може да стане очевидна за казината. Казината няма да ви изгонят, ако печелите или ползвате стратегия, но е възможно да ви ограничат по някакъв начин. Затова, ако знаете различни видове стратегии за рулетка ще видите как бързо успявате да се адаптирате към всяка ситуация и да държите казината заблудени, че просто правите случайни залози.
 3. Не се оставяйте на емоциите си Да, понякога ще загубите – понякога ще загубите много, но ако не се оставяте на емоциите си, не правите глупави решения, като например да заложите много, за да си върнете всичко, тогава рано или късо ще дойдете много близо до това да покриете загубите си или да сте толкова близо до това, че вече да няма значение. Играчите, които правят неуместни залози и се отдават на емоциите си обаче, не са особено добри, защото те губят повече пари отколкото печелят. Не бъдете такъв играч.
 4. Научете се да спирате Да, толкова простичък съвет всъщност може да има огромно влияние върху играта ви. С други думи – знайте къде трябва да спрете. Ако се постараете, ще видите, че когато спирате на време, шансовете ви да спечелите са всъщност доста добри. Именно затова ви молим винаги да се съобразите с това просто правили и да се възползвате от него, за да може да се насладите на повече печалби и успешни моменти, когато играете рулетка.

Заключение

Като заключителна част можем да кажем, че рулетката е най-вероятно една от най-интересните игри за казина, които може да намерите. Ако се случи че искате да играете рулетка, разбира се най-добрият начин за вас би бил да подберете добра стратегия, която ще ви помогне допълнително. Не забравяйте да се уповавате на методите посочени в тази статия и се възползвайте от най-добрите стратегии.